Mestna občina Celje: Obnovljeni igrišči na Hudinji in v Mestnem parku za igro in rekreacijo

Foto: Mestna občina Celje

Iz Mestne občine Celje obveščajo, da so končali  obnovi otroškega igrišča v Mestnem parku Celje in športnega igrišča na Hudinji. S tem so omogočili varno, kakovostno in zabavno igro ter preživljanje prostega časa za otroke in druge aktivne občanke in občane.

Igrišče v Mestnem parku pri Ledeni dvorani je uničilo poletno neurje, zato ga je bilo treba temeljito obnoviti. V sodelovanju z Javnim podjetjem Zelenice so sanirali škodo po neurju in poplavah ter uredili okolico. V celoti so odstranili z muljem poplavljen rečni prodec in po celotni površini igrišča nasuli novega. Kupili in namestili so nova igrala, ki bodo otrokom zagotovo v veselje. Vrednost vseh opravljenih del in novih igral je skupaj 80.754,00 eur.

Na Hudinji so obnovili športno igrišče pri osnovni šoli. Športna igrišča so v njihovih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih prostor rekreacije, zabave, druženja ter aktivnega in zdravega preživljanja prostega časa, kar na Mestni občini Celje zelo spodbujajo. Na eni izmed najbolj priljubljenih športnih površin v Celju so tako poskrbeli za še boljšo športno izkušnjo in varnost osnovnošolcev ter vseh ostalih športnih navdušencev, ki igrišče redno uporabljajo. Na igrišču so sanirali razpoke, preplastili igralno površino, na novo zarisali označevalne črte za rokometno oziroma nogometno igrišče ter obnovili varovalno žično ograjo. Med poletnimi počitnicami bodo obnovili še tribune.

Za obnovo igrišča na Hudinji je bilo izbrano Javno podjetje Zelenice, vrednost obnove je znašala 28.964,87 eur.

Trenutno obnavljajo otroško igrišče na Brodarjevi ulici v Mestni četrti Dolgo polje. Izbrani izvajalec Javno podjetje Zelenice je vrednost vseh del in novih igral ocenil na 97.509,98 eur. Zaključek del je predviden v drugi polovici junija.

Mestna občina Celje