Mestna občina Celje: Obsežno usposabljanje celjskih intervencijskih služb

Foto: pixabay.com

Poklicna gasilska enota Celje v sodelovanju z Enoto za splošno nujno medicinsko pomoč (SNMP) Splošne bolnišnice Celje, Policijsko upravo Celje in Gasilsko zvezo Celje pripravlja obsežno usposabljanje intervencijskih služb, ki delujejo v našem mestu. Z dogodkom želijo reševanje življenj in svoje delo približati širši javnosti. Obiskovalci bodo lahko od blizu spoznali način dela intervencijskih služb in najzahtevnejše naloge, pri katerih so odločilne sekunde.

 

Javno usposabljanje gasilcev, reševalcev in policistov bo v petek in v soboto, 24. in 25. maja, na kar petih lokacijah v Celju. Pokazali bodo, kako pomembno je združevanje strokovnega znanja vseh služb za celovitejši in učinkovitejši sistem posredovanja v nujnih primerih v Mestni občini Celje in širši okolici. V najzahtevnejših primerih namreč nobena od intervencijskih služb ne posreduje sama. Kadar je to potrebno, združijo moči ter skupaj zagotovijo hitro in učinkovito pomoč. Poleg urjenja veščin, ki so pri reševanju življenj ključnega pomena, skupna usposabljanja gradijo komunikacijo ter izboljšujejo razumevanje vlog in odgovornosti posameznih služb.

Ekipe intervencijskih služb bodo na usposabljanju posredovale v pet različno zahtevnih realističnih scenarijih, na različnih lokacijah, in sicer:

 

v petek, 24. maja:

– obravnava poskusa samomora z vlamljanjem v prostor (PGE Celje, Dečkova 36, od 9.00 do 12.00)

– reševanje poškodovanega gozdarja iz težko dostopnega terena (Stari plac, Celjska koča, od 9.00 do 12.00)

– reševanje ponesrečenca iz vode (Špica, Kajak kanu klub Celje, od 13.00 do 16.00)

– reševanje poškodovanega plezalca (plezališče pod Celjskih gradom, 13.00 do 16.00)

 

v soboto, 25. maja:

– masovna prometna nesreča (atrij Celjskega sejma, 10.00 do 12.00)

 

Vljudno vabljeni, da podprete to obsežno akcijo zelo pomembnih služb v lokalni skupnosti, da dosežemo čim več ljudi ter jim pokažemo, kako potekajo najzahtevnejše intervencije.

 

Mestna občina Celje