Mestna občina Celje obvešča: Otroci so se včeraj vrnili v enoto Ringa raja Vrtca Zarja

Foto: arhiv Vrtca Zarja

Iz Mestne občine Celje so sporočili, da so v enoti Ringa raja Vrtca Zarja ob Nušičevi cesti 2 c zaključili investicijsko vzdrževalna dela, zato so se  otroci, ki so bili zaradi gradbenih del od 1. septembra nameščeni v drugih  dveh vrtčevskih enotah, včeraj vrnili v svojo matično enoto. Izbrani izvajalec podjetje Remont je saniral dotrajane vodovodne inštalacije, celovito prenovil sistem za ogrevanje in cirkulacijo tople sanitarne vode ter zamenjal dotrajano sanitarno opremo.

Na Mestni občini Celje se pripravljajo tudi na rušitev vrtčevske enote Čira čara ob Škapinovi ulici. Projektna dokumentacija za rušitev je končana, zato nameravajo objekt v letošnjem letu odstraniti in prihodnje leto začeti z gradnjo novega, devet oddelčnega vrtca.

Dobro poteka projekt sanacije zemljine na igriščih celjskih javnih vrtcev. Da bi otrokom zagotovili varno igro, so pred nekaj leti z lastnimi sredstvi sanirali zemljino na igriščih dveh celjskih javnih vrtcev. Veseli so dobrega sodelovanja z Ministrstvom za okolje in prostor, ki je prevzelo projekt in je doslej saniralo že sedem vrtčevskih igrišč ter igrišče pri Savinjskem nabrežju.

Z ministrstva so Mestni občini Celje v ponedeljek sporočili, da je projektna dokumentacija za vrtec Sonček v izdelavi in da bo predvidoma izdelana konec leta. Javno naročilo za projektiranje za vrtec Gaberje in Čira Čara bodo izvedli takoj po sprejetju proračuna 2023-2024. Zaključek sanacije vseh treh vrtcev je predviden v letu 2023.

Do danes je ministrstvo saniralo igrišča v sedmih celjskih vrtcih:

– Vrtec Anice Černejeve, enota Mavrica (Čopova ulica)

– Vrtec Zarja, enota Mehurček (Cesta v Lokrovec)

– Vrtec Zarja, enota Žiž žav (Zagajškova ulica)

– Vrtec Zarja, enota Ringa raja, (Nušičeva ulica)

– Vrtec Anice Černejeve, enota Luna (Ljubljanska cesta)

– Vrtec Tončke Čečeve, enota Center (Kocenova ulica)

– Vrtec Zarja, enota Iskrica (Pucova ulica) in

– igrišče na Savinjskem nabrežju.

 

Mestna občina Celje