Mestna občina Celje obvešča: Prejemnik nagrade mala Veronika 2024 je Timotej Kristijan Kovač s pesmijo Ko sem potrkal

Foto: Pixabay.com

Mala Veronika je celjska pesniška nagrada, ki spodbuja in nagrajuje mlade pesnice in pesnike, so zapisali v sporočilu za javnost na Mestni občini Celje. Na letošnji natečaj za najboljšo dijaško pesem leta in nagrado mala Veronika, ki pod okriljem Veronikine nagrade poteka od leta 2016, je prispelo 29 pesmi. Nagrado mala Veronika 2024 je prejela pesem Timoteja Kristijana Kovača: KO SEM POTRKAL.

Zmagovalno pesem so poleg strokovne komisije z glasovanjem določili še pretekli zmagovalci male Veronike in bralci s spletnim glasovanjem.

Timotej Kristijan Kovač je dijak Gimnazije Celje – Center, njegova mentorica pa je prof. Ljuba Koprivc Bertoncelj.

Strokovna komisija, katere člani so Veronika Šoster, Eva Ule in Aljaž Primožič, je o Timotejevi pesmi Ko sem potrkal zapisala: »Pesem Ko sem potrkal navduši z zrelim in inovativnim izrazom. Avtor izkazuje posebno spretnost za pretresanje konvencij ljubezenske in erotične poezije. Nežnost in intimnost predstavi v nepričakovani luči, z izrednim občutkom za ritem pa na videz preprosto pesem zgosti v presenetljivo-ranljiv zaključek.«

Strokovna komisija je sicer izbrala še štiri nominirane pesmi, in sicer:

  • Izak Kabir Khan: Digitalni planinec in prosti dnevi (Gimnazija Bežigrad),
  • Lara Višnjevec: Ravnotežje (mentorica: Ines Cergol, Gimnazija Koper),
  • Iva Topolovec: ZADEVA: neimenovano (mentorica: Vesna Gubenšek Bezgovšek, I. gimnazija v Celju,
  • Miha Ferlinc: TRENUTEK POLETJA (mentorica: Nina Medved, II. gimnazija Maribor).

Veronikina nagrada 2024

Natečaj za malo Veroniko je pripravila Hiša kulture Celje, ki je od leta 2021 tudi organizator Veronikine nagrade – letos jo bo Mestna občina Celje podelila že 28. leto zapored. Veronikin večer poezije na Starem gradu Celje, kjer bomo poleg male Veronike podelili še Veronikino nagrado in zlatnik poezije, bo v torek, 27. avgusta 2024.

 

Foto: MOC

 

 

Mestna občina Celje