Mestna občina Celje obvešča: Prihaja poplavni val – pazite na svojo varnost

Foto: Pixabay.com

V Mestni občini Celje so bile sprožene sirene za splošno nevarnost, saj obstaja možnost razlivanja reke Savinje na širšem območju Celja.  Reka Savinja hitro narašča, tako da lahko poplavni val iz Savinjske doline pričakujemo okoli 9. ure. ZPO je odprl garažne hiše v mestu, vendar je zaradi nepredvidljivih razmer varneje, da občani avte parkirajo na obrobju mesta in sicer na Hudinji, CityCentru oziroma višje ležečih območjih.   

Civilna zaščita Mestne občine Celje opozarja občane, ki živijo v bližini rek, predvsem Savinje in Ložnice, da nemudoma začnejo umikati predmete iz nižje ležečih delov, saj obstaja – predvsem za Savinjo –  velika nevarnost razlivanja.

Štab CZ MOC je aktiviran, pristojne službe izvajajo predvidene ukrepe zaščite po načrtu zaščite in reševanja pred poplavami. Tovrstni državni načrt je že aktiviran.

Občani naj se po nepotrebnem ne izpostavljajo in naj pazijo na svojo varnost. Če potrebujejo pomoč gasilce, naj pokličejo na številko 112 ali 03 42 80 900.

Nekaj napotkov je priloženih v zgibanki: https://www.gov.si/assets/organi-v-sestavi/URSZR/Publikacija/Zgibanke/zgibanka_protipoplavna_zascita_2020_vsebina_za_tisk.pdf?fbclid=IwAR2gRFyvr84NXTcgEr6gKYwlbXTBytyLwl7Vm9kTOGX6vFWnOLLOcSLIvII

Mestna občina Celje