Mestna občina Celje: Pri Celjskem mladinskem centru smo posadili lipo

V vrtu Celjskega mladinskega centra sta župan Matija Kovač in direktorica MCC v torek posadila lipo, ki so jo dobili v dar ob ponovnem prejetju certifikata Mladim prijazna občina, ki ga podeljuje Inštitut za mladinsko politiko.

Zbrane je najprej nagovorila direktorica Celjskega mladinskega centra Sonja Majcen, ki je izrazila zadovoljstvo ob drugem podaljšanju certifikata Mladim prijazna občina. Izpostavila je sprejetje Lokalnega programa za mladino v Mestni občini Celje, Mladi so Celje 2022 – 2027, kot dobro prakso sistemskega urejanja področja mladine.

Župan Mestne občine Celje Matija Kovač je pohvalil Celjski mladinski center kot podporno institucijo, ki nudi mladim kakovostne programe za aktivno preživljanje prostega časa in jih spodbuja k sooblikovanju vsebin v lokalni skupnosti. MCC je tudi letošnji občinski nagrajenec, 11. aprila jim bo župan namreč podelil srebrni celjski grb.

S posaditvijo lipe sta Celjski mladinski center in Mestna občina Celje prispevala k vseevropski pobudi #EUGreendeal, ki si prizadeva zasaditi tri milijarde dreves do leta 2030 za bolj zeleno Evropo. Posajeno lipo bo MCC vnesel v platformo ”Map my Tree”, ki omogoča registracijo in štetje posajenih dreves.

Mestna občina Celje