Mestna občina Celje: Raziskovalni duh mladih navdušuje že 46. leto zapored – Imamo 118 novih raziskovalnih nalog

Foto: pixabay.com

V človekovi naravi je, da raziskuje in spoznava neznano, se uči in ustvarja. Projekt Mladi za Celje je letos ponovno pokazal, da so mladi neizčrpen vir ustvarjalnosti, inovativnih idej in raziskovalnega duha, ki navdihuje. V 46. raziskovalnem letu so dobili 118 novih raziskovalnih nalog.

Mladinsko raziskovalno delo ima v Mestni občini Celje dolgoletno tradicijo in je eden od najlepših projektov za otroke in mlade. Letos so poleg devetih celjskih osnovnih šol in sedmih srednjih šol sodelovale še pridružene osnovne šole iz Rimskih Toplic, Loč, Šentjurja, Šmarja pri Jelšah, Frankolovega in Vojnika. V Osrednji knjižnici Celje in na svetovnem spletu tako kar 118 novih raziskovalnih nalog, od tega 65 osnovnošolskih in 53 srednješolskih, ki jih je pripravilo 263 mladih raziskovalcev pod vodstvom 99 mentorjev.

Raziskovalne naloge je ocenjevalo 31 ocenjevalnih komisij, v katerih je sodelovalo 95 ocenjevalcev. Na Mestni občini Celje se zahvaljujejo Osnovni šoli Hudinja in Šolskemu centru Celje, ki sta tudi letos gostila srečanji mladih raziskovalcev.

Na državno srečanje mladih raziskovalcev, ki je bilo maja v Murski Soboti, se je uvrstilo 89 nalog. Raziskovalni otroci in mladi so prejeli 58 bronastih, 20 srebrnih in 11 zlatih priznanj. Zelo so ponosni nanje in jim iskreno čestitajo.

Na zaključni prireditvi s podelitvijo priznanj v Narodnem domu je mlade raziskovalce nagovoril podžupan Uroš Lesjak, s svojim nastopom pa jih je razveselil tudi igralec, televizijski voditelj in ustvarjalec Nik Škrlec.

 

Verjamejo, da raziskovalno delo mladih pomembno prispeva k razvoju mesta Celje in širše skupnosti. Veselijo se novih generacij mladih raziskovalcev, prav vsem pa želijo lepe počitnice, polne nepozabnih doživetij, so že zapisali v sporočilu za javnost na Mestni občini Celje.

MOC