Celje, 4. januar 2021 – Mestna občina Celje je prejela Odločbo o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude za projekt Širitev sistema izposoje javnih koles – bike sharing. Od Eko sklada bodo prejeli 298.750,56 eurov nepovratnih finančnih spodbud, ki so namenjene za naložbe v izgradnjo kolesarske infrastrukture.

Kot so sporočili iz Mestne občine Celje že v začetku lanskega oktobra, ko so oddali vlogo na razpis Eko sklada, nameravajo postaviti 12 novih postaj za izposojo javnih koles in sistem KolesCE razširiti po mestnih četrteh in krajevnih skupnosti. Projekt je ocenjen na 580.000 eurov. Ostali potrebni  denar so že zagotovili v letošnjem občinskem proračunu.

Sistem izposoje javnih koles KolesCE so v Celju uvedli pred dobrima dvema letoma in se je odlično prijel. Jeseni 2018 so postavili 17 postaj in kupili 100 koles, lani maja pa so kupili še 50 koles in namenu predali novih 5 postaj. Občanke in občani ter seveda tudi obiskovalci imajo zdaj v Celju na voljo 22 postaj in 150 koles za izposojo, od katerih je večina električnih.

Nove postaje nameravajo letos postaviti na lokacijah Plava laguna, Mirna pot, Trubarjeva ulica – Čopova ulica, Dečkova cesta – Ingrad, Ulica mesta Grevenbroich – Drapšinova ulica, Pod lipami, Polule, Milčinskega ulica, Ribarjeva ulica, Celjski sejem, Ljubečna in Teharje.

Vir: MOC