Mestna občina Celje: V letošnjem letu bodo obnovili več otroških in športnih igrišč

Foto: MOC

Iz Mestne občine Celje so sporočili, da bodo v letošnjem letu v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih obnovili več javnih otroških in športnih igrišč, s čimer si želijo vsem generacijam njihovih občanov zagotoviti še boljše pogoje za aktivno preživljanje prostega časa. Projekt obnove se začenja na dveh otroških igriščih, in sicer v Mestnem parku Celje in na Brodarjevi ulici v MČ Dolgo polje.

Poleg obeh omenjenih igrišč v letu 2024 načrtujejo še obnovo otroških igrišč v MČ Dečkovo naselje, MČ Nova vas, MČ Savinja, MČ Gaberje in KS Teharje. Prav tako bodo obnovili športni igrišči v KS Trnovlje in KS Aljažev hrib (na Kalvariji), v letu 2024 pa načrtujejo tudi izgradnjo prvega pasjega parka v Celju. Zavedajo se, da urejena otroška in športna igrišča omogočajo varne pogoje za igro, so pomembna za spodbujanje zdravega življenjskega sloga in so pogosto tudi središča medgeneracijskega druženja. Skupno je za načrtovane aktivnosti obnove otroških in športnih igrišč v letošnjem proračunu predvidenih 360.000 evrov.

Kot je znano, so lani poleti neurja in poplave močno poškodovali otroško igrišče v Mestnem parku. Javno podjetje Zelenice je v tem mesecu že odstranilo poškodovano igralo, ograjo in zamuljen rečni prodec, trenutno pa je v teku javno naročilo za izbiro dobavitelja novih igral, ki jih bodo postavili v spomladanskih mesecih.

Kmalu bo objavljeno tudi javno naročilo za izbiro dobavitelja novih igral na otroškem igrišču na Brodarjevi ulici. Izvajalca bodo izbrali v februarju, spomladi pa bodo nato začeli z deli. V proces načrtovanja obnove igrišča na Brodarjevi ulici so bili vključeni predstavniki in prebivalci Mestne četrti Dolgo Polje. V sklopu tega je bila konec oktobra organizirana delavnica, na kateri so udeleženci skupaj začrtali smernice obnove, ki so jih upoštevali pri načrtovanju. Cilji prenove so bili ohraniti značaj zelenega dvorišča, ustvariti kotičke za raznoliko druženje in igro ter poskrbeti, da bo privlačno za vse generacije.

Mestna občina Celje