Mestna občina Celje: V Narodnem domu v Celju bo v torek dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO

Foto: Pixabay.com

Slovenske odvetnice in odvetniki že 13. leto po vrsti organizirajo dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO. V torek, 19. decembra, bodo brezplačno pravno svetovanje nudili preko telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav ter tudi v Narodnem domu na Trgu celjskih knezov 9 v Celju. Občankam in občanom bodo na voljo od 9. do 16. ure v sejni sobi pod dvoranami Narodnega doma.

Dan odvetniške pravne pomoči je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. Zaradi letošnjih katastrofalnih poplav bo poudarek na pravni pomoči ljudem, ki jih je prizadela ta naravna nesreča. Tudi v letošnji akciji bodo slovenski odvetniki državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno sodelovanje odpravili v Narodni dom.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije.

https://www.odv-zb.si/odvetniska-zbornica/pravna-pomoc/pro-bono/dan-odvetniske-pravne-pomoci-pro-bono-19-12-2023/

Mestna občina Celje