Mestna občina Celje z jutrišnjim dnem prilagaja delo vrtcev ter vozni red Celebusa

Foto: pixabay.com

Celje, 25. oktober 2020 – Mestna občina Celje bo v prihodnjem tednu, ko bodo pričeli veljati ostrejši ukrepi vlade v boju za zajezitev širjenja koronavirusa in bodo tako vrtci zaprti, organizirala nujno varstvo za otroke, katerih starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah.

Na občini so zapisali, da je pogoj za sprejem otroka v varstvo, da nujno delo opravljata oba starša in da je otrok zdrav. Starši morajo predložiti tudi potrdilo delodajalca o upravičenosti do nujnega varstva, ki je objavljeno na spletnih straneh vseh treh javnih vrtcev.

Nujno varstvo bo organizirano za otroke vpisane v tri javne celjske vrtce: Vrtec Anice Černejeve, Vrtec Tončke Čečeve in Vrtec Zarja. Potekalo bo brez organiziranih dejavnosti, v mešanih starostnih skupinah, in sicer v Vrtcu Tončke Čečeve, enota Gaberje (rumena hiša), na Mariborski cesti 43.

Kljub temu si na občini žlijo, da starši v najvišji možni miri organizirajo varstvo vrtčevskih otrok doma, saj se stem možnost za širjenje okužbe še zmanjšuje. Za čas, ko bodo vrtci zaprti, bodo starši opravičeni plačila vrtca.

Delo na Mestni občini Celje

Občinska uprava bo delovala normalno, Mestna blagajna in Glavna pisarna ostajata odprti, stranke pa (tudi, ko so uradne ure) sprejemamo le po predhodnem dogovoru.

Igrišča

Mestna občina Celje zaenkrat otroških igral in športnih igrišč ne zapira, kljub temu odsvetujejo njihovo uporabo, saj je tam verjetnost okužbe velika. Vsekakor je potrebno dosledno upoštevati vse varnostne ukrepe: največ 6 oseb, primerna varnostna razdalja, razkuževanje rok, nošenje mask. Občanom svetujemo, da z otroki raje obiskujejo rekreativne poti v naravi. Zelo pomembno je, da ravnamo samozaščitno in da tudi sami poskrbimo za svojo varnost in varnost drugih.

Celebus

Skladno z ukrepi vlade za preprečevanje širjenja korona virusa s ponedeljkom, 26. 10. 2020, velja za Celebus nov vozni red. Vozil bo od ponedeljka do petka, ob sobotah in nedeljah ne bo vozil. Skladno z navodili vlade bo omejena tudi uporaba kapacitet avtobusov.

M.I.