Mestna občina Celje: Župan Matija Kovač obiskal pobratena mesta Slavonski Brod, Doboj in Ćuprija

Foto: MOC

Župan Mestne občine Celje Matija Kovač je z delegacijo prvič obiskal hrvaški Slavonski Brod, bosanski Doboj in srbsko Ćuprijo. Povod za uradni obisk je bilo povabilo na praznik Občine Ćuprija.

Župan se je srečal z župani Mirkom Dusparo (Slavonski Brod), Borisom Jerinićem (Doboj) ter predsednikom občine Jovico Antićem (Ćuprija) in predsednikom skupščine občine Ninoslavom Erićem (Ćuprija).

V Slavonskem Brodu je pogovor tekel o strateških projektih obeh mest in o dobrih praksah – javnem sistemu izposoje koles, najemnih stanovanjih za mlade družine, urejanju zemljišč za gradnjo domov za mlade družine ter športni infrastrukturi.

V Doboju sta se župana med drugim pogovarjala o rokometu kot povezovalnem členu med mestoma. Oba sta izrazila željo po sodelovanju, saj gre za najstarejše partnerstvo. Župan je predstavil možnosti zimovanja na Celjski koči in letovanja v Baški.

V Ćupriji se je župan z delegacijo udeležil praznovanja praznika mesta in prisostvoval svečani seji  Skupščine občine Ćuprija. Poleg Celja sta bili na praznovanju prisotni delegaciji iz mest Kotor (Črna Gora) in Doboj (Bosna in Hercegovina), ki sta prav tako pobrateni z mestom Ćuprija.

S predsednikom občine in skupščine občine Ćuprija so se pogovarjali o možnosti sodelovanja zdravstvenih šol, glasbenih šol in atletskih društev.

S Slavonskim Brodom smo sporazum o prijateljstvu in sodelovanju podpisali leta 2010, z Dobojem sporazum o pobratenju leta 1965 in s Ćuprijo listino o sodelovanju leta 1966.

Vir: Mestna občina Celje