Mestno jedro Celja bogatejše za novo parkirno hišo

Foto: Edi Einspieler

Družba ZPO Celje, d. o. o., je v petek 6. 3. 2022 predala namenu novo parkirno hišo na Kocbekovi ulici 8 v Celju. Parkirna hiša je na atraktivni lokaciji v starem mestnem jedru, neposredno ob III. osnovni šoli Celje. V eni etaži je na voljo 66 parkirnih mest za osebna vozila abonentov. Šest parkirnih mest je namenjenih za polnjenje okolju prijaznih hibridnih in električnih vozil.

Mesečna dovolilnica stane 60 evrov, za daljinski upravljalec pa je potrebno odšteti 42 evrov. Občanke in občani lahko podrobnejše informacije o najemu parkirnega mesta dobijo v prometni pisarni v Parkirni hiši Glazija, kjer bodo tudi sklenili pogodbo in prevzeli daljinec za garažna vrata.

Pišejo lahko na e-mail [email protected] ali pokličejo na telefonsko številko 03-490-1550.

Mestna občina Celje je parkirno hišo na Kocbekovi ulici 8 skupaj s pripadajočim zemljiščem odkupila decembra lani od ljubljanske družbe ALOS RE, d. o. o. Pred uveljavljanjem predkupne pravice je k nakupu podal predhodno soglasje Mestni svet Mestne občine Celje. Kupnina je znašala 1.150.000 evrov brez DDV. Družba ZPO Celje, d. o. o., je poskrbela za obnovo prostorov in nova parkirišča vključila v sistem javnih parkirišč, s katerimi upravlja. Gre za strateško lokacijo znotraj starega mestnega jedra, na kateri si želijo v prihodnosti  obstoječo garažno hišo dograditi ali pa zgraditi novo. V vsakem primeru želijo osnovnošolsko igrišče, ki je na strehi garažne hiše, ohraniti, tako da otroci za rekreacijo in šport ne bi bili prikrajšani.

Z novo garažno hišo na Kocbekovi ulici bo staro mestno jedro dodatno razbremenjeno prometa, hkrati pa občane spodbujajo k uporabi okolju prijaznih avtomobilov. Kot so uvodoma pojasnili na MOC, je v garažni hiši šest parkirnih mest namenjenih polnjenju hibridnih in električnih vozil.

Avtor: MOC