Metka Zorc: “Bolnik ima včasih slab dan, slab trenutek, in reče: ‘Joj, ne morem več živeti.’ To izkoriščati in mu ponuditi evtanazijo, je za mene grozljivo!”

Foto: Zajem zaslona

V nedeljo bodo državljani poleg volitev evropskih poslancev, odločali tudi na treh referendumih in eden bo na temo evtanazije. Vladajoča koalicija je referendum uspela uvrstiti na dan, ko bodo potekale volitve in kot mnogi opozarjajo z izključnim namenom na volitve privabiti čim večje število ljudi. Vsekakor pa gre za temo, ki močno deli slovensko javnost.

https://x.com/Domovina_je/status/1797696947895390651

Medtem, ko podporo evtanaziji podpira celo predsednica republike, saj je ena glavnih pobudnic ravno njena tesna sodelavka, so na drugi strani tradicionalne stranke močno proti takšnim spremembam zakonodaje. Nasprotniki evtanazije so prepričani, da želi koalicija s takšno spremembo zakona reševati demografsko krizo, predvsem pa neuspešno reševanje dolgotrajne oskrbe.

Močna nasprotnica takšnim spremembam je tudi zdravnica de. Metka Zorc. O tej temi je tako v zadnji oddaji Intervju spregovorila tudi z dr. Jožetom Možino. “Bolnik ima včasih slab dan, slab trenutek, in reče: ‘Joj, ne morem več živeti.’ To izkoriščati in mu ponuditi evtanazijo, je za mene grozljivo!” S temi besedami je opisala Metka Zorc svoje nasprotovanje evtanaziji.

Vir: X in Domovina