“Zanima me kdo bo kril te stroške povzročene z krajo, duševno stisko, ki očitno še doma ne moreš mirno spati. Zanima me, če bojo tisti, ki to zagovarjajo in kateri so taki dobro zavarovali naše meje, zanima me, če bojo tisti, ki nam lažejo da smo varni, da so meje zaščitene poravnali te stroške,” je na Facebooku zapisal lastnik avtomobila, sta ga ukradla ilegalna migranta in ga v bližini Litije povsem sesul.

Včeraj smo že poročali o prometni nesreči, v kateri je bil vpleten ilegalni migrant, ki je skupaj s pajdašem ukradel avtomobil in se z njim nato zaletel v bližini Litije. Avtomobil je v nesreči povsem uničen.

 

Sedaj se je preko Facebooka javil tudi lastnik ukradenega in nato uničenega avtomobila in pojasnil svojo plat zgodbe. Objavljamo jo v celoti takšno, kot je bila objavljena (nelektorirano):

“Lep pozdrav vsem skupaj. Rad bi delil svojo zgodbo, mogoče pride ta zapis še komu prav. Sploh ne vem kje naj začnem, niti ne vem na koga naj bom jezen. Danes sem najbolj pogosto slišal, da sem si sam kriv. Mar je res temu tako? Da na svojem privatnem zemljišču nekdo poseže v moj osebni prostor? Danes osebni avto,jutri osebno stanovanje? Mar se res moramo bati zaspati prav vsako sleherno noč, ker ne vemo kaj nas pričaka zjutraj? Tega je vsak dan več in čedalje slabše bo. Me zanima kdo odgovarja za take zadeve, ko se taki incidenti pripetijo …

Image may contain: 1 person, car, tree, sky, outdoor and nature

No da začnem. Iz noči iz 15. na 16. oktober 2019, mi je bil iz dvorišča v okolici Brežic odtujen avto. Ja, ključe sem pozabil v vozilu, seveda pa to še ni vabilo da se neznanci vsedejo v avtomobil in se odpeljejo. Zjutraj okoli 5 ure sem na dom dobil obisk policistov iz policijske postaje Brežice, da so našli moj avto, na regionalni cesti Zagorje- Litija. Avto je bil v katastrofalnem stanju “totalka”. Slike prilagam spodaj. Rečeno mi je bilo, da sta mi 2 ilegalna migranta iz Maroka odtujila avto iz mojega dvorišča in se po domače povedano razbila zaradi neprilagojene hitrosti. Voznik ni ranjen, sopotnik pa lažje poškodovan in se zdravi na naše stroške v bolnišnici. Zanima me kdo bo kril te stroške povzročene z krajo, duševno stisko, ki očitno še doma ne moreš mirno spati. Zanima me če bojo tisti,ki to zagovarjajo in kateri so taki dobro zavarovali naše meje, zanima me če bojo tisti, ki nam lažejo da smo varni, da so meje zaščitene poravnali te stroške. Ne samo meni, temveč vsem, ki se jim je zgodila oziroma bo zgodila ta nevšečna situacija. Taki ljudje so v naši prelepi Sloveniji zaščiteni kot kočevski medvedi in zakon za njih ne velja isto kot za nas, ki bi bili mi sami procesirani zelo drugače za takšna kazniva dejanja (kriminal). Sam sem bil zaposlen v Slovenski vojski in pod vodstvom smo gradili žičnato ograjo. Že v štartu sem vedel da bo ta ograja naredila več škode kot koristi, saj takšno ograjo prehodi vsak, še tisti ki imajo IQ sobne temperature. In kljub ograji, žičnati ali drugačni, kljub obljubam da smo varni, kljub obljubam da so meje varovane, se še vedno dogajajo vsakodnevni ilegalni prehodi, kraje, in posegi v naš zasebni prostor. Kdaj se bo to končalo? Kdo odgovarja za to? Na koga se obrnit? Na koga kazati s prstom? Pozivam vse vodilne, naj se zdramijo in začnejo konkretno ukrepat. Dovolj je praznega govorjenja in brezveznih sestankov. Ljudje, pamet v glavo. Če se ne bomo sami zavarovali, nas ne bo nihče. Ne smemo verjet lažem, ki nam jih vsiljujejo vsak dan. Pa čim manj televizije,pa čim več s svojo glavo razmišljat. Moj osebni nasvet. Kje ste elita? Danes moj avto, jutri moj dom?

Prosim če se objava deli, da se širijo informacije tudi s prve roke, ne pa samo z medijev.”

Image may contain: car, plant and outdoor

Image may contain: car, plant, tree, shoes, outdoor and nature

Prvotno objavljeno na demokracija.si .