Miha Kordiš v intervjuju za Siol zopet “napadel” Iva Boscarola in ga obtožil, da je lobist multimilijonarjev ter izkoriščanja svojega bogastva

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Kot že večkrat doslej se tudi tokrat Miha Kordiš v intervjuju za Siol ni mogel izogniti, da ne bi omadeževal uspešnega dela slovenskih podjetnikov oziroma natančneje Iva Boscarola. Pri njegovi nestrpni retoriki do teh uspešnih podjetnikov gre morda za posledico, da sam ni v življenju uspel zastaviti nobene dobre podjetniške zgodbe ampak je ves čas “prilepljen” na dobro plačane državne službe.

“Ivo Boscarol bogastvo izkorišča, da si kupuje javno podobo svetnika, preko katerega lobira, nasprotuje pravični obdavčitvi bogatih in kapitala”, je za Siol dejal Miha Kordiš. pri tem je kot kaže Kordiš pozabil, da je ravno Ivo Boscarol ob prodaji deleža v Pipistrelu občini Ajdovščina za infrastrukturne projekte namenil 25 milijonov evrov.

Prav tako je kot kaže pozabil, da je Ivo Boscarol kupil Kolosej, ker je želel, da podjetja ostanejo v slovenski lasti. Boscarol je pred časom povedal tudi, da si bo ves čas prizadeval, da slovenska podjetja ostanejo v slovenski lasti in je pripravljen še pomagati kakšnemu od teh podjetij.

“Boscarol ima pod palcem kar 100 milijonov evrov. V bistvu sploh ne vem, kakšno je njegovo premoženje. Bogastvo izkorišča, da si kupuje javno podobo svetnika, preko katere lobira, nasprotuje pravični obdavčitvi bogatih in kapitala, zagovarja zasebne šole in poziva ljudi, da z vilami in sekirami branijo bogataše pred poštenimi davki. Gre za zelo pozoren manever,” je za Siol dejal Miha Kordiš. In o takšni agresiji govori ravno človek, ki je pred leti zagovarjal teorijo, da je potrebno vse kapitaliste z bajoneti nagnati v morje.

Celoten intervju vam je na voljo tukaj.

Vir: Siol.net