Miha Pogačnik: “Biti minister v Golobovi vladi je top job: usedeš se na funkcijo in po enem letu napoveš krizo.”

Miha Pogačnik. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Malo pikro bi lahko rekli, da imajo Golobove časovnice vsaj eno pozitivno lastnost in to je, da bodo pravočasno prepoznali grozeče krize. Na drugi strani pa kot kaže bo njegova ministrska ekipa tako ali tako vsepovsod videla krizo, kjer ne bo našla rešitev za nastale situacije. Po zadnjih napovedih njegovem pravosodne ministrice se nam obeta celo kriza v pravosodju.

Pri tem pa ni jasno definirala kje se nam obeta kriza na področju pravosodja. So to sodni zaostanki, netransparetno sojenje ali kaj tretjega? Glede sodnih zaostankov ravno Slovenija ne bi smela imeti težav, vendar je resnica povsem druga, saj največ odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice kaže, da se v Sloveniji sodi v nerazumno dolgih rokih.

In takšni zaostanki se Sloveniji dogajajo kljub temu, da imamo enega največjih števil sodnikov na prebivalca. Napoved ministrice je pravnik dr. Miha Pogačnik komentiral: “Ministrica napoveduje krizo v pravosodju. A ni SLO med državami z največjim številom sodnikov na prebivalca? Biti minister v vladi dr. Goloba je po mojem top job. Tako se mi zdi: usedeš se na funkcijo in po enem letu napoveš krizo.”

Vir: Twitter