Miha Pogačnik: “Kle dol, kjer ne poznamo Svobode so bencin, elektrika in komunala precej cenejši. Imamo tudi javno zdravstvo!”

Miha Pogačnik. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Pred letom dni je Robert Golob ljudem obljubljal, da bodo sedaj plesali, ker je prišla Svoboda. Danes, pa kažejo tudi primeri (Roman Vodeb), da te lahko v Svobodi zaradi izjave doleti kažen. Ampak kot kaže to še ni najhuje, veliko huje je, da vlada namesto za nižanje cen skrbi za višanje prispevkov v državno blagajno.

Tudi ob 14 dnevni regulaciji pogonskih goriv na črpalkah izven avtoceste, se niso mogli izogniti, da ne bi še več zahtevali za državno blagajno. Kljub nizkim cenam naftnih derivatov, to vlada ni “prevalila” na uporabnike z znižanjem cen ampak so raje dvignili trošarine in zopet poskrbeli za dotok denarja v blagajno. Ljudem pa so cene znižali za vzorec.

Kot kaže se to v Sloveniji res vse dogaja zaradi svobode, kajti kot kaže je na Hrvaškem zgodba povsem drugačna. Pravnik dr. Miha Pogačnik namreč sporoča: “Kle dol, kjer ne poznamo Svubode, je liter dizla 1,23 EUR, liter kurilnega olja pa 0,78 EUR. Tudi elektrika in komunalni stroški so precej cenejši. Javno zdravstvo tudi. Pa partizani mal bolj potiho govorijo.”

Vir: Twitter