Miha Pogačnik: ” Vse glasove v OZN je zagotovila prejšnja vlada, šimpanzinji pa žal niso dovolili glasovati”

Miha Pogačnik. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Že pred glasovanjem v Generalni skupščini OZN so mnogi navajali, da izbor Slovenije za nestalno članico ni vprašljiv. V kolikor bi prišlo do takšnega izida bi po mnenju mnogih bila vprašljiva kredibilnost aktualne zunanje politike, ki jo vodi Tanja Fajon. Kljub temu je bilo ob izglasovanju Slovenije za nestalno članico iz vseh smeri slovenske politike čutiti zadovoljstvo.

V tem primeru je šlo za dolgotrajnih prizadevanjih zunanje politike, ki so se pričela v mandatu vlade Janeza Janše. Vendar je bilo vseeno ob izidu glasovanja predvsem s strani trenutne politike slišati predvsem hvalospeve samemu sebi in svoji politiki. Na drugi strani pa je nasprotna stran izražala hvaležnost, da je trenutna politika vsaj na neki točki peljala naprej delo pretekle vlade.

To zavzetja stališč, da je za uspeh zaslužna predvsem trenutna oblast je bil precej kritičen pravnik dr. Miha Pogačnik. V odzivu na izjavo Tanje Fajon je dr. Pogačnik zapisal: “Za vse glasove je bilo samoumevno, ker jih je po mojem zagotovila prejšnja vlada, šimpanzinji pa v Generalni skupščini OZN žal niso dovolil glasovati.”

Vir: Twitter