Milan Kučan posredno pripravlja in napoveduje ukinitev oddaje Arena, v kateri se kljub povabilom nikoli ni upal soočiti s sogovorniki

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

“Milan Kučan mi preko Špele Furlan očita…. no, ja, pripravlja teren za ukinitev oddaje Arena. In gospoda sem že dvakrat vljudno povabilo v oddajo,” s temi besedami se je na pisanje Dnevnika odzval novinar RTV Slovenija Igor Pirkovič. Omenjenega novinarja ob tem še zanima ali bo novo vodstvo RTV Slovenija prisluhnilo tem težnjam ali bo takšna dejanja obsodilo.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1680145980983844864?s=20

Dejansko bi lahko rekli, da so ljudje dobili kar so si izvolili. In to je skrajno enosmerno politično usmereno RTV Slovenija, ki bi morel biti prvi neodvisnij medij v državi. Danes pa se dogaja ravno to kar so očitali vladi Janeza Janše in to je, da si podrejuje nacionalni medij, sami pa ravno to danes počno. To nenazadnje kažejo tudi težnje po ukinjanju oddaj, ki so priložnost tale soočenju mnenj različnih političnih opcij. Tudi prvi predsednik Slovenije Milan Kučan je imel večkrat to možnost, a jo je vedno samo iz njemu znanega razloga zavrnil.

Predsednik SDS Janez Janša je ob tem mnenja, da se prvi predsednik Slovenije nikoli ni upal soočiti z resnico, predvsem vezanona njegove poteze v časo političnega delovanja. “Kučan se nikoli v življenju ni bil sposoben soočiti z resnico o svojih dejanjih v zakulisju in nasploh. Zato je vedno zavračal tudi soočenja z mano pred kamero. Še vedno to počne, poln strahopetnosti in strahu pred resnico. Bil je vabljen velikokrat, nikoli ga ni bilo,” je kritičen Janez Janša.

Vir: Twitter