Milan Kučan se tudi po 30. letih ni sprijaznil z osamosvojitvijo in zaslug nekaterih posameznikov za ta zgodovinski dogodek

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

Kljub temu, da je od osamosvojitve Slovenije minilo več kot 30. let, kot kaže nekateri še vedno niso zavzeli stališča, da je bila to edina prava pot države. Glede na izjave in poteze je verjetno eden takšnih tudi prvi predsednik Slovenije Milan Kučan. Zadnji v vrsti teh dogodkov je njegov “hitri” odziv na vrnitev zlatega častnega znaka svobode nekaterim posameznikom.

Še vedno aktualni predsednik Borut Pahor je namreč v luči sprave dosegel, da so Igor Bavčar, France Bučar (v njegovem imenu sin), Janez Janša, Jelko Kacin, Lojze Peterle in Dimitrij Rupel ponovno sprejeli omenjeno odlikovanje. Omenjena šesterica je namreč pred 30. leti to odlikovanje vrnila, ker so bili prepričana, da takratni predsednik Milan Kučan s svojimi dejanji ruši pomen dejanj v boju za samostojno državo.

Ob takšni potezi se je za N1 “hitro” odzval Milan Kučan in izrazil mnenje, da predsednik Pahor ni ravnal prav. Po mnenju Kučana bi namreč lahko omenjeno šesterico nagradil z jabolkom navdiha in se mu ne zdi prav, da jim je ponovno podelil odlikovanja. Temu stališču se je pridružila tudi novo izvoljena predsednica Nataša Pirc Musar, ki je potezo svojega predhodnika označila za neprimerno. In to kljub temu, da je vse skozi poudarjala, kako bo predsednica vseh, sedaj pa deli stališča ene osebe in to je nihče drug kot Milan Kučan.

Vir: N1 Slovenija