Milan Zver Evropsko komisijo postavil pred dejstvo: “Zanima me kdaj namerava Evropska komisija prekiniti financiranje nevladne organizacije Glas ljudstva?”

Foto: Twitter (Janez Janša)

Lahko bi rekli, da je evropski poslanec Milan Zver Evropsko komisijo postavil pred dejstvo. Nanjo je namreč naslovil vprašanje, kdaj namerava ta organizacija prekiniti financiranje nevladne organizacije Glas ljudstva in sprožiti morebitne postopke za vračilo že izplačanega denarja evropskih davkoplačevalcev.

V zahtevi Evropski komisiji Milan Zver namreč navaja, da Glas ljudstva tudi s pomočjo evropskega denarja aktivno sodeluje pri referendumskih vprašanjih v podporo trenutni vladi Roberta Goloba. Poleg tega gre za nevladno organizacijo, ki je s skrajnimi stališči soorganizirala nasilne petkove proteste proti funkcionarjem desnega političnega pola.

Milan Zver je v zahtevi po pojasnitvi navedel nekaj dogodkov, ki jih je pripravila nevladna organizacija v zadnjih dveh letih in so bili izključno uperjeni proti vladi Janeza Janše. Zato od Evropske komisije pričakuje odgovore, kdaj namerava prekiniti financiranje mreže Glas ljudstva in ali bo uvedla postopke za vračilo že izplačanega denarja. Hkrati evropskega poslanca zanima kako namerava Evropska komisija izboljšati mehanizme za nadzor financiranja političnih kampanj s strani skrajnih skupin.

Vir: Twitter