Milan Zver prepričan, da si vlada v primeru priznanja Palestina zasluži interpelacijo, saj gre za nesprejemljivo dejanje!

Foto: X

Priznanje Palestine so v zadnjih dneh edine sanje slovenske levice, kar se nenazadnje kaže, da celo DeSUS na evropskih volitvah kot primarno temo izpostalja to priznanje. Kljub temu, da gre pri tem za resna opozorila, da to nikakor ni pametno dejanje, Golobovi ne odstopajo od tega in se vsa politika vrti danes samo še okoli te teme. Tudi vsa soočenja pred evropskimi volitvami odpirajo to temo.

V zadnji Tarči je bil dr. milan Zver okoli tega vprašanja izredno jasen: “Če bo Slovenija v tej majhni skupini držav – Španija, Irska, Malta –  priznala Palestino, bo moja stranka najbrž zahtevala interpelacijo morda celo celotne vlade. Priznanje Palestine bi bilo nesprejemljivo. Nobena evropska država, ki da kaj nase, in nobena normalna vlada v Evropi, ta hip ne razmišlja o tem in ni priznala, razen ene, v zadnjih 30 letih, Palestine.Evropski poslanec je izpostavil, da so pred leti nekatere države res priznale Palestino, a so bili to povsem drugi časi, hkrati pa s tem pošiljamo v svet izredno slabo sliko.

Slovenska politika v tej svoji želji tudi izredno rada uporablja besedo genocid. Pri tem pa je potrebno biti po mnenju dr. Zvera izredno previden in zato je prepričan, da se Izraela pri tem ne more kar počez obtoževati. “Vi ste univerzitetni profesor in je potrebno pazit pri uporabi pojmov, zlasti kot je genocid. To so težke besede in tega ne morete obtožiti Izraela,” je ob tem dr. Zver pojasnil Vladimirju Prebiliču.

Vir: X