Milan Zver: “Slovenija zaradi nespametne politike postaja žep za migrante. Sami smo si zakuhali godljo”

Foto: X

Slovenian Busniness club je pripravil prvega v vrsti soočenj pred evropskimi volitvami, na katerega je povabil predstavnike vseh strank, ki so vložile kandidatno listo. Na temo delovne sile, trga dela in migracij, so spregovorili dr. Milan Zver (SDS), dr. peter Gregorčič (SLS), Janez Cigler Kralj (NSi), Zoran Stevanović (Resnica), Urška Orehek (Piratska stranka), Klemen Grošelj (Zeleni Slovenije) in Klemen Belhar (Vesna).

V zadnjem času Slovenijo pretresa predlog Italije, da bi odpravila schengenski sporazum. “Vlada Republike Slovenije pod vodstvom Roberta Goloba je pospravila ovire na meji s Hrvaško in tako smo postali prehodna država za ciljne države – Italijo, Avstrijo. Ni čudno, da so naši sosedje –  Italijani in Avstrijci zaprli meje oziroma jih bolj nadzirajo. Slovenija zaradi nespametne politike postaja žep za migrante. Sami smo si zakuhali godljo, na nek način smo ilegalnim migrantom dali vedeti, da lahko pridejo k nam,” je na soočenju dejal dr. Milan Zver.

Sedanji evropski poslanec iz vrst SDS-a je dejal, da je glasoval proti migracijskemu paktu, ker ta uveljavlja solidarnostne kvote. “Če gre za solidarnostne kvote, potem te ne bi smele biti obvezne, ker če so obvezne, niso solidarne. Če želimo ilegalne migracije ustaviti, bi morale države članice bistveno bolj sodelovati. Tudi Frontex je bil postavljen zato, da zaščiti evropske meje pred nelegalnimi prehodi,” je še dejal dr. Zver.

Vir: X