Miloš Čirič prepričan, da je Šarčeva vlada z nedelovanjem naredila največ koristi za Slovenijo, saj z delanjem lahko hitro narediš kaj narobe!

Foto: Nova24TV

Ljubljana, 15. februar 2021 – Marsikdo se še spomne besed s katerimi je Marjan Šarec včasih zabaval svoje občinstvo: “Česarkoli sem se lotil, za vsako stvar so rekli, pusti, to ni zate – že doma po navadi je bilo tako.”  Te njegove besede je na nek način potrdil tudi analitik Miloš Čirič, ki je ob enem letu delovanja Šarčeve vlade za Delo pohvalil “nedelovanje” njegove vlade in so s tem naredili največ za dobrobit Slovenije. Miloš Čirič je še ob tem pojasnil: “Zelo hitro namreč narediš kaj zelo narobe”.

Delo Šarčeve vlade je ocenil tudi komunikolog Dejan Verčič za časopis Delo: “Vlada, ki je nastala tako rekoč čez noč in brez pozitivnega programa, potrebuje čas, da ugotovi, kaj je potrebno in kaj od tega je mogoče spremeniti. Ker na oblast ni prišla s pripravljenimi in obljubljenimi reformami, je dobro, da si vzame čas in razmisli, kaj in kako, sicer bi še res lahko kdo pomislil, da skače v bazen, v katerem morda ni vode. Tudi v drugem letu je mogoče marsikaj narediti, če je znanje, volja in sposobnost pridobiti nujno podporo ključnih deležnikov.

Njegove navedbe je potrdil tudi Miloš Čirič, ki je prepričan, da je z letom razmisleka, ki ga je imela Šarčeva vlada naredila največ za Slovenijo.  “Zelo hitro namreč narediš kaj zelo narobe. Tisti, ki pravijo, da je reforme najlažje sprejemati v prvem letu, imajo sicer prav, a to drži za ustaljene države. Če si se nečesa lotil, še ne pomeni, da si tudi najboljše,” je še dodal Miloš Čirič.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV