Miloš Čirič: “To je bila z naskokom najslabša komisija in najslabša predsednica”

Foto: Nova24TV

V iztekajočem se tednu je predsednica Ursula von der Leyen še zadnjič kot predsednica Evropske komisije nagovorila evropske poslance. Že pred tedni je evropska poslanka Romana Tomc opozorila, da je predsednica Evropske komisije v svojih stališčih izredno medla, kar pa naj bi se pokazalo tudi v tokratnjem nastopu pred evropskimi poslanci. Tako sta veliko kritik na njen zadnji nastop tudi tokrat izrekla tako dr. Milan Zver kot Romana Tomc.

Ne samo, da so do te Evropske komisije kritični nekateri evropski poslanci, kritiki se ne more izogniti niti s strani določenih političnih analitikov. Tako je denimo Miloš Čirič mnenja, da smo priča najslabši komisiji doslej in prav tako najslabši predsednici doslej. To nenazadnje kaže tudi primer Slovenije in z njo povezano komisarko vero jourovo, katera si je dovolila celo obiskati Ustavno sodišče in razpravljati o zakonu povezanem z nacionalnim medijem.

Nič boljše se ni godilo z evropskim komisarjem iz Slovenije Janezom Lenarčičem, ki je bil komisar za krizno upravljenje, vendar ga ob mnogih krizah, ki smo jim bili priča v tem mandatu ni bilo mogoče opaziti. “V svoji oceni stanja v Evropi je Ursula von der Leyen po pričakovanju govorila všečno, natrosila je polno lepo ubesedenih obljub, bi rekli, »sadila je rožce«, kot vsako leto doslej. Občutek je, da konkretni problemi običajnega človeka v Strasbourgu niso bili nagovorjeni,” je kritičen dr. Milan Zver.

Vir: X