Minister Aleš Hojs se je na obisku v Rogatcu zavzel za čimprejšnji vstop Hrvaške v Schengensko območje

Foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Rogatec 4. september 2020 – Kot smo poročali včeraj se je danes na delovnem obisku v Rogatcu mudil notranji minister Aleš Hojs. Obisk ministra je minil v znamenju treh tem: nezakonite migracije, povračilo stroškov obmejnim občinam zaradi povečanega nadzora državne meje in sodelovanje med občino Rogatec in policijo. Srečanja v Rogatcu so se udeležili še minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec ter predstavniki Policije in Direkcije RS za infrastrukturo.

Sodelovanje med občino in policijo je zelo dobro, je po srečanju povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs in dodal, da glede sredstev, ki jih je Vlada RS namenila obmejnim občinam, vse dobro poteka. Problematika nezakonitih prehodov meje pa je trenutno najbolj izrazita na jugozahodnem delu meje s Hrvaško, je še dejal.

Minister se je dotaknil tudi vstopa Hrvaške v schengenski prostor: »Zelo pomembno je, da Hrvaška čim prej vstopi v schengen. Napori Ministrstva za notranje zadeve so izjemno pomembni in gredo v smer – in bodo šli tudi v naslednjih letih -, da se Hrvaška usposobi in da te meje v bližnji prihodnosti tu ne bo več.«

M.I.