Minister Černač: Hitro sprejetje rezerve za prilagoditev na brexit v višini petih milijard evrov pomeni, da bodo nujno potrebna sredstva kmalu na voljo najbolj prizadetim evrovpskim regijam in podjetjem

Foto: pixabay.com

Svet EU je danes dokončno odobril sklad, ki naj bi državam članicam pomagal pri spopadanju z negativnimi posledicami brexita.

Sklad v višini petih milijard evrov (v cenah iz leta 2018) bo pomagal najbolj prizadetim regijam, sektorjem in skupnostim pri kritju dodatnih stroškov, nadomestilu za izgube ali preprečevanju drugih negativnih ekonomskih in socialnih posledic, nastalih neposredno zaradi izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Minister Zvone Černač: “Hitro sprejetje rezerve pomeni, da bodo nujno potrebna sredstva kmalu na voljo najbolj prizadetim evropskim regijam in podjetjem, zlasti malim in srednjim podjetjem ter njihovim delavcem in delavkam. Naš cilj je pomagati najranljivejšim v težkem obdobju prilagajanja na posledice brexita. To dokazuje solidarnost vseh držav članic z najbolj prizadetimi območji.”

Več informacij na spletni strani slovenskega predsedstva Svetu EU.

Vir: Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko