Minister Maljavec z novim sloganom Levice: “Štemplanje za vse, razen za peščico”

Foto: X Janez Janša

Stranka Levica je vse od svojega vstopa v Državni zbor kričala, kako se stvari sprejemajo za peščico državljanov, vse ostale pa se prezira. Danes, ko prvič sestavljajo vladno garnituro pa ravno ta stranka zagovarja zakone, ki gredo na škodo večine, izvzemajo pa pečšico ter s tem slednje postavljajo za prvorazredne. Takšno politiko pa nenazadnje zagovarjajo kljub temu, da celo ostali koalicijski partnerji vedo, da so stvari neživljenjske.

Zadnji takšni zgodbi je Slovenija priča okoli obveznega evidentiranja (štemplanja) vseh zaposlenih. Kljub temu, da sam minister za gospodarstvo Matjaž Han priznava, da gre za neživljenjski zakon, Levica in predlagatelj Luka Mesec (Ministrstvo za delo), ne želijo odstopiti od tega predloga. Kljub temu, da od od delodajalcev zahtevajo, da izvajajo, celo po mnenju koalicije neživljenjski zakon, so v Levici našli določene izjeme. Tako je denimo minister Simon Maljevac, da funkcionarjem se pa ni potrebno štemplati.

Novinarji so namreč pred uveljavitvijo omenjene spremembe zakona od ministra Maljevca želeli izvedeti, če se tudi on štempla. Ta jim je pojasnil, da on se ne, ker je funkcionar in se mu ni potrebno. S tem je dejansko Levica ljudem sporočila svoj novi slogan: “Štemplanje za vse, razen za peščico”. Tako pa so dejansko zopet ustvarili prvorazredne državljane, ki jih je peščica in drugorazredne, ki morajo izvajati neživljenjske zakone.

Vir: X in e-maribor