Ob ponovnem zbiranju podpisov Levice za referendum o vojaških investicija se je odzval tudi resorni minister Matej Tonin z besedami: “Hvala vsem poslancem, ki ste prepričljivo podprli preživetje in modernizacijo Slovenske vojske. Levica pa bo za lastno promocijo ponovno zbirala podpise za zakon, o katerem referendum ni mogoč. Dovolj je populizma in ogrožanja naše varnosti!”

Kljub dejstvu, da referendum o nakupu vojaške opreme po ustavi ni mogoč, Levica s svojimi dejanji ne odneha. Pri tem kot vse kaže se v stranki ne zavedajo, da je Slovenija že v tretjem valu in bodo kljub temu podpise zbirali na stojnicah zardi česar se lahko epidemiološka slika še poslabša. V isti sapi pa Levica vladi očita neučinkovitost v boju z epidemijo.

Minister za obrambo Matej Tonin je ob tem stranki Levica še sporočil: “Stranka Levica še enkrat izigrava ljudi. To je klasično politikantstvo, saj vedo da: 1. referendum o ZIPRS ni dovoljen, 2. namenjamo 1 odstotek državnega proračuna za investicije v varnost, 3. smo dolžni varovati življenja pripadnikov Slovenske vojske. Ne bodo nas ustavili! Varnost za vse,”. Potrebno je povedati, da si stranka Levica že ves čas prizadeva za izstop Slovenije iz Nata, kljub temu, da tudi v času miru Slovenija za različne naloge potrebuje vojsko, Levica pa jo s takšnimi potezami samo siromaši.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo