Zdravka Počivalška in glavno tržno inšpektorico je doletela kazenska ovadba. “Zlorabe represivnega aparata za zaščito socialistične oblasti presegajo vse meje dobrega okusa. Ni dneva, ko policija, NPU ali inšpekcije ne bi preganjali opozicije. Ko izgubijo oblast, bo res treba poloviti odgovorne, sicer se to nikoli ne bo nehalo,” potezo kritično ocenjuje Tomaž Štih.

Zdravko Počivalšek in glavna tržna inšpektorico Andrejka Grlić sta bila kazensko ovadena. Anonimno kazensko ovadbo bi naj po poročanjih nekaterih slovenskih medijev vložili tržni inšpektorji, toda vse bolj kaže, da je zadaj politični motiv globoke države in discipliniranje Počivalška z represivnimi metodami, saj je zavrnil ponudbo predsednika LMŠ Marjana Šarca, da bi se mu Počivalšek s SMC pridružil na skupni listi za predčasne volitve. Kot je znano se SMC pogaja za vstop v novo vlado s povabilom SDS, poleg pa so se odzvali tudi v DeSUS ter NSi.

Tomaž Štih pa je v svojem kritičnem odzivu na Počivalškovo ovadbo zapisal, da se kriva kazenska ovadba lahko kaznuje z zaporom. “Uradniki, ki to izvajate, si zaščitite hrbet. Pustite jasno sled in shranite dokaze o krivdi tistega, ki je to naročil. Dokazana zloraba uradnega položaja prinese kar nekaj let v ječi,” Štih. V 288. členu Kazenskega zakonika je jasno zapisano, da kdor nekoga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let. Enako se kaznuje tistega, ki podtakne sledove kaznivega dejanja ali kako drugače povzroči, da se uvede kazenski postopek za kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, zoper nekoga, za katerega ve, da ga ni storil.

Avtor Luka Perš, več lahko preberete tukaj.