Minister Vrtovec izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da druga cev karavanškega predora postaja realnost

Foto: nova24TV.si

Karavanke 28. avgust 2020 – Danes je gradbišče druge cevi karavanškega predora obiskal resorni minister Jernej Vrtovec in povedal, da gradnja druge cevi sedaj postaja realnost. Ob ogledu gradbišča sta izvajalec del  in Dars zagotovila, da bodo dela zaključena do maja 2025, po besedah člana Cengizove uprave Asima Cengiza, pa bi se to lahko zgodilo že prej.

»Želim, da se dela opravljajo učinkovito, hitro, zlasti pa varno in da je poskrbljeno za varnost delavcev, ki prihajajo od daleč,« je za novinarje povedal minister Vrtovec. Minister se je v želji po čim večjem sodelovanju slovenskih podizvajalcev pogovarjal s Cengizovimi predstavniki. Na obisku se je minister podjetju Cengiiz še zahvalil, da je kljub koronski krizi našel dovolj delavcev in strojev, da so lahko stekla dela na drugi cevi karavanškega predora.

»Danes je ne le velik dogodek za Slovenijo, ampak za celotno logistiko, tudi za sosednje države. Namreč že dolgo čakamo to našo drugo cev predora, medtem ko so Avstrijci že globoko v Karavankah,« je še dodal minister.

Na srečanju je bil prisoten tudi član uprave Darsa Valentin Hajdinjak, ki je ob tej priložnosti povedal: »Za nas ni sprejemljivo nikakršno odlašanje, ne za Dars, ne za državo, ne za uporabnike, ki se dnevno vozijo po predorski cevi in pogosto občutijo ozko grlo na prometni povezavi med Slovenijo in Avstrijo.«

Po besedah Hajdinjaka si bodo pri Darsu prizadevali, da bo predor zgrajen znotraj pogodbene vrednosti, ki je 98,5 milijona evrov, od tega bodo prejeli 8 milijonov evropskih sredstev. Iz tega razloga Hajdinjak tudi ne pričakuje sklepanja dodatnih aneksov, ki bi podražili gradnjo druge cevi karavanškega predora, kar je zagotovil tudi Asim Cengiz član uprave podjetja Cengiz.

Vir: Demokracija