Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec danes v občinah Šentjur, Rogatec in Šmarje pri Jelšah opravil pogovore o najpomembnejših infrastrukturnih projektih

Twitter

Celje 4. september 2020 – Danes je o pomembnih infrastrukturnih projektih opravil pogovore infrastrukturni minister Jernej Vrtovec s kar tremi župani na našem območju. Svoj delovni obisk je minister pričel v Šentjurju, kjer se je s tamkajšnjim županom mag. Markom Diacijem pogovarjal o odprtih infrastrukturnih objektih ter predvsem o prepotrebni navezovalni cesti Dramlje-Šentjur. To je že drugi pogovor ministra vlade Janeza Janše v kratkem času o tej pereči problematiki v Šentjurju.

Prvi, ki se je na to temo sešel s šentjurskim županom je bil minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak.

Svoj delovni obisk v naših krajih je Jernej Vrtovec nadaljeval v Rogatcu, kjer se je s tamkajšnjim županom Martinom Mikoličem pogovarjal o težavah, ki jih občini povzroča pretočnost mejnega prehoda Rogatec. Minister je na sestanku dejal, da bo ministrstvo aktivno pristopilo k reševanju nastale situacije. Jernej Vrtovec se je v Rogatcu udeležil tudi slavnostnega odprtja glavne ceste Rogatec-mejni prehod Dobovec.

Svoj delovni obisk je minister zaključil z obiskom občine Šmarje pri Jelšah, kjer sta se s tamkajšnjim županom Matijem Čakšem pogovarjala o pomembnih infrastrukturnih projektih, ki bodo pomagali izboljšati prometno varnost v občini.

M.I.