Minister za notranje zadeve Aleš Hojs povsem utišal poslance LMŠ, ki vladi očitajo kadrovanje! Pojasnil, kako je bila policija neučinkovita, ta pa je celo pregledovala mape poslancev in članov vlade!

Foto: Printscreen

V LMŠ ne oporekajo dejstvu, da ima vlada zakonsko pristojnost imenovanja določenih funkcionarjev, toda vseeno so se odločili za sklic 24. nujne seje Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Ti namreč kljub dejstvu, da je Šarčeva vlada na veliko kadrovala, sumijo, da naj bi bilo v ozadju zamenjav v dveh mesecih interes po popolnem obvladovanju varnostno-obveščevalnih služb. Da temu ni tako, je dal vedeti minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki trdi, da gre v tem primeru za navadne politične floskule brez navajanja dejstev. 

Nik Prebil iz LMŠ je uvodoma povedal, kako je trenutna vlada že na prvi seji zamenjala generalno direktorico policije, načelnico generalštaba Slovenske vojske (SV) in generalnega direktorja Obveščevalno-varnostne službe Ministrstva za obrambo. “Nato so sledili imenovanje direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova), zamenjava generalne direktorice Urada za preprečevanje pranja denarja, zamenjava direktorja uprave kriminalistične policije in zamenjava generalnega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).” Pri tem je dejal, da v LMŠ ob zamenjavah sumijo, da je v ozadju interes po popolnem obvladovanju varnostno-obveščevalnih služb. “V ozadju bi lahko bil tudi interes SDS, da se prikrije nepravilnosti pri financiranju nekaterih medijev, ki so ji blizu, ali nabavah zaščitne opreme,” je še dodal.

Avtorica Hana Murn, več lahko preberete tukaj.