Ministrica Asta Vrečko s svojimi potezami sramoti ugled Slovenije v tujini

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Prezir, ki ga kaže trenutna politika tako do državljanov kot do države je strašno velik, hkrati pa sebe želijo predstaviti kot rešitelje te družbe. Kako bodo reševali družbo, če ljudi, ki so počeli skrajno neprimerna in preverzna dejanja pošiljajo predstavljati Slovenijo v tujino? Takšno potezo si je dovolil ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Kdo v Sloveniji ne pozna afere Fotopub, kjer so posamezniki z “ljubljanske elite” domnevno mlada dekleta silili v spolne odnose? Vendar je vladajoča politika tudi s pomočjo medijev afero hitro pometla pod preprogo, saj je bila nenazadnje v tej “skupini” izredno dejavna tudi ministrica Asta Vrečko. Glavni “lider” tega dogajanja pa je bil Dušan Smodej, ki ga še danes ni dosegla roka pravice, da bi jasno in glasno pojasnil ta bizarna dejanja.

Še več, Smodej je pod ministrico Vrečko postal nekakšen pojem za kulturo, saj ga je ta predlagala kot udeleženca na Beneškem festivalu. S tem dejanjem je v prvi vrsti ministrica razvrednotila pomen kulture v Sloveniji, potem pa še v svetu. Hkrati pa s takšnimi potezami sramoti Slovenijo v tujini in to državo, ki je izredno ponosna na svojo zgodovinsko kulturo.

Vir: X