Ministrica dr. Simona Kustec je KUL-ovcem dala šah mat!

Foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Interpelacija, ki so jo vložile stranke LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP zoper ministrico za izobraževanje dr. Simono Kustec je v večernih urah dobila epilog in ministrica tako nadaljuje s svojim delom. Podporo interpelaciji je prispevalo 42 poslancev, priti jih je bilo 39. Da bi interpelacija uspela, bi morala opozicija zbrati 46 glasov.

Kot so zapisali v stranki SMC, iz katere prihaja ministrica, je bila opozicija kljub 15 uram razprave brez argumentov in vsebine. Da je bilo opoziciji težko zbrati argumente proti ministrici, kažejo tudi naslednji podatki o delu ministrice: brezplačen vrtec za drugega otroka, dobrih 126 investicij v vrtce in šole, višje denarne nagrade za olimpijske medalje, sprejet Zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti, sprejet Zakon o obravnavi otrok in mladoletnikov s čustvenimi in vedenjskimi težavami, odobrenih 50 investicij v športne objekte.

Sam nastop ministrice na seji pa je zelo nazorno opisal poslanec NSi Jožef Horvat, ki je dejal: “KUL-ovcem je dala šah mat!” Horvat je še mnenja, da je šlo tukaj za zadnji krik KUL-ovcev.

Vir: Twitter