Ministrica, kaj nismo država enakih meril? Zakaj ob pozivu Rupniku k vrnitvi Prešernove nagrade k temu ni pozvala še Smodeja?

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je minuli teden zaradi morebitnih spolnih škandalov k vrnitvi Prešernove nagrade pozvala patra Marka Ivana Rupnika. Ministrica je pri tem navedla, da bi se zaradi teh ugibanj s strani patra Rupnika spodobilo, da bi nagrado vrnil.

Žal pa je kot kaže pri tem ministrica pozabila, da bi morala v Sloveniji enaka merila veljati za vse. Vendar kot kaže si ministrica državo predstavlja kot eno za prvo razredne in eno za drugo razredne. Pri svojem stališču je namreč pozabila, da bi bilo dobro, če bi k takšni gesti pozvala tudi Dušana Smodeja.

Tudi za Dušana Smodeja so pred časom prišla ugibanja, da naj bi sodeloval pri izkoriščanju deklet za spolne usluge. vendar so osrednji mediji in organi pregona kot kaže afero Fotopub, kjer naj bi zlorabljali dekleta, kar “pometli” pod preprogo in poskušajo prikriti ta dejanja. Ravno zaradi tega bi bilo dobro, če bi ministrica Vrečkova k takšnemu dejanju pozvala Smodeja v kolikor je tudi Rupnika.

Pri tem bi bilo dobro, da bi se Asta Vrečko zavedala besed, ki jih je predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Jožef Muhovič izrekel za Večer: “spolna zloraba nedvomno nesprejemljivo in zavržno dejanje.” In to velja tako morebiti za Marka Ivana Rupnika, Dušana Smodeja ali kogar drugega, ne glede na strankarsko pripadnost ali poznanstva.

Vir: Twitter in Politikis