Ministrica Sanja Ajanović Hovnik pisala koalicijsko pogodbo, vendar vseeno pozabila, kaj je notri zapisala?

Foto: Zajem zaslona (Twitter / Edvard Kadič)

Če smo v zadnjih letih lahko opazovali, kako so funkcionarji in politiki pred preiskovalnimi komisijami izgubljali spomin, smo danes kot kaže prišli na višjo raven. Zadnja oddaja Tarča je namreč kazala, da se morda soočamo s najvišjimi politiki, ki izgubljajo spomin, kaj so pred letom dni počeli in pisali.

“Ministrica Sanja Ajanovič Hovnik, čeprav pravite, da ste pisali koalicijsko pogodbo, ne veste, kaj je notri??? Bi bilo dobro, da se učite iz napak kolega Bešiča Loredana in se ne zaklinjate v @TarcaRTVSLO.” To je eden komentarjev na navedbe ministrice v oddaji Tarča.

Ministrica Ajanovič Hovnik je namreč izjavila, da koalicija nikoli ni rekla, da bo Golobova vlada uvedla davek na nepremičnine. vendar kot izhaja iz koalicijske pogodbe, jasno piše, da si Golobova vlada želi do novih stanovanj z uvedbo pravičnega, poštenega in enostavnega davka na nepremičnine.

Tako bi bilo res dobro, če bi se ministrica pred izjavo spomnila, kaj so zapisali tako v program Gibanja Svobode kot koalicijsko pogodbo. S takšnimi izjavami ministri samo zavajajo davkoplačevalce.

Vir: Twitter