Ministrica Vrečko in vlada ne popuščata s političnimi pritiski na neodvisnost RTV Slovenija? Tam danes ponovno inšpekcijski nadzor!

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

“Nov dan, nova inšpekcija, ki jo na @RTV_Slovenija pošilja z ministrstva za kulturo @AstaVrecko. Dan za dnem, ministrstvo za ministrstvom. Le na ministrstvu za solidarnost očitno še niso vzpostavili nobene inšpekcijske službe.” S temi besedami, je danes javnosti zopet sporočil vest o inšpekcijskem nadzoru na RTV Slovenija direktor Uroš Urbanija.

S strani tako ministrice Aste Vrečko kot celotne Golobove vlade ves čas poslušamo kako je potrebno imeti neodvisno javno RTV Slovenijo. Hkrati pa na vsak način želijo uzakoniti novelo Zakona o RTV Slovenija in pritiskajo na Ustavno sodišče – tudi s pomočjo evropske komisarke, da jim dovoli čim prej sprejetje tega zakona. To se dogaja kljub temu, da je pred časom Boštjan M. Turk opozoril, da je Evropa takšnim poskusom v nekaterih državah prižgala rdečo luč.

In kot kaže, ker jim ne uspe na takšen način se trenutnega vodstva lotevajo na drugačen način in to je z nenehnimi inšpekcijskimi nadzori. Tako je denimo sam direktor inšpektorata za delo priznal, da imajo ogromno prijav glede RTV Slovenija.

Kot pojasnjuje direktor Uroš Urbanija, se inšpekcijski nadzori na RTV Slovenija izvajajo tedensko. Zadnjega so tako imeli v torek 8. marca 2023, danes 13. marca 2023 pa ponovno. Vse to kaže kakšno neodvisno RTV Slovenija si dejansko želi trenutna oblast.

Vir: Twitter