Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo obvešča: Začasna prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek. (Foto: FB)

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo obvešča, da z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva in zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 se predlaga nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Ponovno se sprošča dejavnosti v skladu z Načrtom sproščanja ukrepov ob pojenjanju pandemije COVID-19 z dne 9. aprila 2021.

V vseh statističnih regijah se tako podaljšuje izjeme, ki so trenutno v veljavi, torej ohranja se sprostitev storitvene in trgovinske dejavnosti, dodatno pa se v osmih oranžnih statističnih regijah dovoljuje tudi izjema opravljanja gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov med 7. in 19. uro ob upoštevanju vseh potrebnih higienskih navodil. Gre za naslednje regije: Goriška, Gorenjska, Obalno-Kraška, Pomurska, Posavska, Podravska, Koroška in Zasavska.

Zaradi ukinitve policijske ure se osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, dovoli brez časovne omejitve.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno povsod dovoljeno, kot tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom.

Pogoji glede števila oseb v okolju, kjer se vrši ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom, ostajajo nespremenjeni.

Vse ostale izjeme, ki so bile v veljavi, se podaljšajo do zaključka veljavnosti tega odloka. Ta odlok začne veljati 19. aprila 2021 in velja do vključno 25. aprila 2021.

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Uredništvo