petek, 15 januarja, 2021
Doma Slovenija Ministrstvo za izobraževanje izdalo sklep in okrožnico o nadaljnjem poteku izobraževanja

Ministrstvo za izobraževanje izdalo sklep in okrožnico o nadaljnjem poteku izobraževanja

Zajem zaslona

Ljubljana 27. november 2020 – Ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec je včeraj podpisala sklepe o ukrepih za nemoteno izvajanje pouka v letošnjem šolskem letu. S sklepom je določeno, da bo letos v šolah eno ocenjevalno obdobje, kar pomeni tudi manjše število ocen.

Ministrstvo je izdalo priporočilo, da se v osnovnih šolah v času izobraževanja na daljavo ne izvaja ocenjevanja.

S sklepom je ministrstvo določilo, da se v času izobraževanja na daljavo ocenjevanje v osnovnih šolah izvaja izjemoma individualno, kjub temu je bila s strani ministrstva šolam poslana skupaj s sklepom tudi okrožnica, ki priporoča, da učitelji raje ocenjevanja pozornost namenijo doseganju ciljev.

V okrožnici je ministrstvo še zapisamo “Glede na sklep ministrice, s katerim je določeno eno ocenjevalno obdobje v tem šolskem letu in zmanjšano minimalno število ocen, bo ocenjevanje, zlasti v obliki pisnih preizkusov in ustnega ocenjevanja možno izvajati, ko se učenci vrnejo v šole.”

Z ministrstva za izobraževanje so še sporočili, da bi ob izboljšanju epidemiološke slike, ki je trenutno še zelo slaba lahko del učencev pričel s šolanjam v ustanovah najhitreje 7. decembra 2020.

Foto: Ministrstvo za izobraževanje

“Dogovarjamo se, da se bodo v šole najprej vrnile učenke in učenci od 1. do vključno 3. razreda ter vsi otroci s posebnimi potrebami, ki so vključeni v prilagojene in posebne programe. Istočasno se bodo odprli tudi domovi za učence s posebnimi potrebami. Druge učenke in učenci od 4. do 9. razreda se bodo še naprej izobraževali na daljavo. Izobraževanje na daljavo bo še naprej potekalo tudi v glasbenih šolah,” še sporočajo z ministrstva.

M.I.