Ministrstvo za okolje in prostor pričelo s postopki za sanacijo še štirih otroških igrišč v Mestni občini Celje

Foto: MOC

Ministrstvo za okolje in prostor je pričelo s postopki, ki bodo omogočili sanacijo še štirih otroških igrišč v Mestni občini Celje. Tokrat bodo sanacijo izvedli na igriščih Enote Luna Vrtca Anice Černejeve, Enote Iskrica Vrtca Zarja, in Enote Center Vrtca Tončke Čečeve, skupaj z igriščem na Savinjskem nabrežju.

14. julija 2021 je bilo objavljeno javno naročilo za izvedbo del, prijava je odprta do 2. avgusta 2021. Vrednost javnega naročila brez DDV znaša 718.140 evrov.

Potem, ko je celjska občina leta 2017 in 2018 sanirala zemljino na dveh igriščih enot Vrtca Tončke Čečeve na Hudinji in Aljaževem hribu, je v nadaljevanju projekt sanacije otroških igrišč prevzelo Ministrstvo za okolje in prostor.

Tako so bila lani sanirana štiri igrišča, in sicer v Enoti Mavrica Vrtca Anice Černejeve ter v enotah Ringaraja, Mehurček in Živ–žav Vrtca Zarja. Pri tem je bilo izkopanih okoli 4.300 kubičnih metrov onesnažene zemljine, na novo urejenih 8.000 kvadratnih metrov travnatih in pohodnih površin. S tem so zagotovili varno igro 250 otrokom iz 19 vrtčevskih oddelkov.

Za prihodnje leto načrtujejo še sanacijo igrišča Enote Gaberje Vrtca Tončke Čečeve, Enote Sonce Vrtca Anice Černejeve in Enote Čira Čara Vrtca Zarja.

Uredništvo