Minuli vikend za policiste zelo naporen in deloven

Policisti Policijske uprave Celje so od petka do danes obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, pet z lažjimi telesnimi poškodbami in šestintrideset prometnih nesreč z materialno škodo na vozilih in objektih. Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v soboto  v naselju Frankolovo, kjer je 25-letna voznica osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala s ceste v jarek.
Tudi kršenje javnega reda in miru je policistom povzročilo veliko dela, saj so morali posredovati v dvaintridesetih primerih.  V petek so bili policisti obveščeni, da se je v Lembergu pri Novi Cerkvi zgodil vlom v priročne skladiščne prostore. Storilec je ukradel več kosov različnega električnega in akumulatorskega orodja. Na območju Policijske postaje Velenje sta se med vikendom zgodila dva vloma v nenaseljeni stanovanjski hiši. Prvi vlom se je zgodil v Kavčah, drugi pa v Šoštanju. Storilec v obeh primerih ni ukradel ničesar. V soboto so bili policisti obveščeni o vlomu v ograjene prostore podjetja na območju Celja. Storilec je ukradel tri komplete alu platišč s pnevmatikami. Prav tako v soboto so morali policisti posredovati zaradi vloma na območju Frankolovega. Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo, v tem primeru lastniki pogrešajo gotovino.
V nedeljo zjutraj je bilo vlomljeno tudi v gostinski lokal na območju Laškega, od koder je storilec ukradel nekaj žganih pijač. Danes zjutraj, okoli četrte ure so bili policisti obveščeni o vlomu v bencinski servis na območju Žalca. Podatkov o tem, kaj je storilec odnesel policisti še nimajo.
V petek, nekaj pred 21. uro so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na območju Rogaške Slatine. Požar je nastal zaradi pregretega dimnika. V požaru ni bil nihče poškodovan. V soboto, okoli šeste ure zjutraj pa so policisti posredovali zaradi požara v zapuščenem gospodarskem objektu v Otiškem vrhu. Ogenj je objekt v celoti uničil. Požar se je sicer razširil še na ostrešje bližnje stanovanjske hiše, ki pa je prav tako zapuščena. Kriminalisti v omenjenem primeru ne izključujejo možnosti požiga.
M.I.