Miran Videtič: “Dež bo ponehal, marljivi ljudje bodo sanirali nastalo škodo, ostali pa bomo brez strategije, ker so nekateri preprečili uveljavitev Zakona o vodah, hkrati pa niso predlagali boljše rešitve”

Foto: Twitter Jože Mežan

Slovenija še nekaj časa ne bo več kot je bila, saj je v zadnjih dneh državo zajela povoden kot je verjetno še ni bilo. K obsežnim poplavam so prispevala tudi neurejena območja ob vodnih poteh in to v veliki meri zaradi nesprejetja Zakona o vodah. V zadnjih dneh so mnogi v Sloveniji na žalost na najhujši možni način občutili politiko “Samo, da ni Janša”. Namreč slovenska levica je na referendumu dosegla, da se ni uveljavil Zakon o vodah, ki je predvideval tudi ureditev obvodnih območij.

Kot je nenazadnje opozoril tudi Miran Videtič pa hkrati niso predlagali boljše rešitve in danes smo priča katastrofalnim rasežnostim vodnih ujem. Kot je zapisal Videtič, bo dež ponehal, marljivi ljudje bodo sanirali nastalo škodo, Slovenija pa bo ostala brez ustreznega zakona in strategije, kako naslednje močno deževje pričakati pripravljen.

Sam razumem politični boj, razumem tudi “pijančevanje” po referendumski zmagi, napihovanjev medijih, nagrade. Ne razumem pa , da ko nekajsesuješ, nimaš boljše rešitve, zakona! Ampak takoj! Ljudi prepustiš naslednjemu deževju, naslednji vihri!” To so besede Mirana videtiča s katerimi je opisal kaj nam prinaša boj domnevnih nevladnih organizacij.