Miran Videtič: “Edina sreča ministrice Sanje Ajanović Hovnik je ta, da v New Yorku ni pojedla treh rezin pršuta! Tisto bi jo odneslo s funkcije!”

Foto: Ministrstvo za javno upravo

Večina ljudi se še spominja, kako smo v Sloveniji bili priča pogromu nad ministrico, ker je na državne stroške pojedla tri rezine pršuta in popila kozarec vina!? Na drugi strani pa imamo verjetno tudi takšne, ki to vztrajno zanikajo in so v takratnem pogromu nad minsitrico Aleksandro Pivec videli upravičeno ravnanje posameznih elit. Danes, ko “prava” ministrica potuje za 33.000 tisoč evrov v New York, pa “glave tiščijo v pesek”.

In vsem takšnim, ki v početju ministrice Sanje Ajanović Hovnik ne vidijo nič spornega politični analitik Miran Videtič sporoča: “Edina sreča ministrice Sanje Ajanović Hovnik je ta, da v new Yorku ni pojedla treh šnitic pršuta! Tisto bi jo odneslo s funkcije”. Seveda so takrat za pogrom nad ministrico picev in danes za molk o Ajanović Hovnikovi v veliki meri krivi mediji. In takšnim medijem, ki so takrat na veliko poročali o bojda aferi Aleksandre Pivec, Videtič sporoča, da so pršut novinarji.

Kljub že nekaj dni znanih podrobnosti domnevnega neupravičenega potovanja Ajanovič Hovnikove ter razkritju velike porabe denarja za lete predsednika vlade, je bil počasen tudi odziv komisije za nadzor javnih financ. Komisija, ki jo vodi NSi-jev poslanec Jernej Vrtovec je namreč potrebovala več dni, da je uspela sklicati sejo kjer bodo poslanci razpravljali o netransparentni porabi javnega denarja.

Vir: X