Miran Videtič: “Emilija Stojmenova Duh in Irena Joveva na aparatih!”

Foto: Zajem zaslona Twitter

Kot je že zapisala publicistka Alenka Puhar smo v Sloveniji priča izredno hlapčevskemu poročanju medijev in kot kaže ni nič drugače v primeru pomembnih dogodkov v tujini. Kot je opozoril novinar Bojan Požar so slovenski osrednji mediji kar spregledali predsedniške volitve v Severni Makedoniji. Pri tem pa zastavlja retorično vprašanje, če je to posledica, da niso zmagali tapravi.

Kot je poročala STA je namrec v Severni Makeoniji zmagala desna opozicija in to tako na predsedniških, kot parlamentarnih volitvah. Ker so zmagali desno usmerjeni politiki, se kot kaže to osrednjim medijem ni zdelo pomembno, da bi poročali. Politični analitik Miran Videtič pa je prepričan, da je to konec “ideologije norosti”.

Takšni ideologiji naj bi v preteklosti naprej podlegli v makedoniji, kasneje v sloveniji in na koncu še v bošnjaškem delu Bosne in Hercegovine. To naj bi sedaj prvi spregledali v Severni Makedoniji, zato tako močna podpora desne opozicije. Da gre za uničujočo ideologijo pa po mnenju Videtiča kažejo ekonomski kazalci v vseh treh poprej omenjenih državah. Politični analitik zato svoj zapis zaključi: “Emilija Stojmenova Duh in Irena joveva na aparatih”.

Vir: X