Miran Videtič: “Hitre posledice Mesec&Kebrovanja ob zvokih Gibanja Svoboda. Maestro Jenull, gremo!”

Foto: Zajem zaslona Twitter

Ob napovedi zavarovalnice Generali, da bo za kar 10 evrov povišala premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, bi se naj po mnenju Goloba njegova vlada hitro odzvala. In odzvala se je tako, da je napovedala prenos prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, v obvezno osnovno zavarovanje. Kar pa ni še najhuje, veliko huje je to, da so mnogi takrat napovedali, da bodo ljudje morali sedaj obvezno plačevati 35 evrov, hkrati pa bodo zavarovalnice našle nove produkte s katerimi bodo pridobile izgubljena finančna sredstva.

Ni še minil dober mesec dni, ko so se te napovedi že uresničile in tako bodo morali sedaj vsi državljani plačevati obvezno še 35 evrov. Na drugi strani pa so napovedi Goloba, da bo vlada s tem zmanjšala dobičke zavarovalnic, močno brcnili, saj so le te hitro našle rešitev za nastalo situacijo.

Takoj po napovedi vlade, so prišle na tržišče z dodatnimi zavarovanji, ki krijejo storitve pri zasebnikih. Tako bodo morali po novem ljudje plačevati 35 evrov, hkrati pa skleniti še dodatno zavarovanje, če bodo želeli hitrejšo obravnavo, kot jo ponuja javni zdravstveni sistem. Kot je znano so takšno rešitev zagovarjali v Levici in Glasu Ljudstva, v katerem je v zadnjem obdobju zelo aktiven nekdanji minister Dušan Keber. Politični analitik Miran Videtič je zato mnenja: “Hitre posledice Mesec&Kebrovanja ob zvokih Gibanja Svoboda. Frula na uvce za “ovčice”! Maestro Jenull, gremo! “Ukinitev” gre po planu”.

Vir: Twitter