Miran Videtič: “Ljudmila Novak in Damir Črnčec osovražena, nezaželjena, pravzaprav bi njunima strankama bilo lažje brez enega in drugega”

Foto: Zajem zaslona (Planet TV)

V zadnjih se veliko govori o Ljudmili Novak in njenem napadu na vlado Janeza Janše v Evropskem parlamentu in Damirju Črnčecu, ki naj bi postal državni sekretar na ministrstvu za obrambo. Kljub temu je politični analitik Miran Videtič prepričan, da sta oba po svoje osovražena, nezaželjena, pravzaprav bi njunima strankama bilo lažje brez enega ali drugega.

Miran Videtič je v svojem razmišljanju tudi predlagal rešitev za oba omenjena akterja tako, da “bi bil volk sit in koza cela”. Videtič je v odzivu na zadnje dogodke glede Novakove in Črčeca zapisal, da je mnenja, da sta po poročanju zadnji teden ravno oba omenjena politika zvezdi zadnjega tedna. To se po njegovem ni zgodilo prvič in ne zadnjič.

Po svoje oba osovražena, nezaželjena, pravzaprav bi njunima strankama bilo lažje brez enega in drugega. Ampak to seveda na glas nobena stranka ne sme povedati, oba omenjena pa tudi ne bosta kar odšla. Biznis je pač biznis,” je zapisal Videtič. V nadaljevanju je še zapisal, da se mu je ob tem utrnila zamisel – “Kaj če bi gospa in gospod ustanovila svojo stranko, eno, oba.. čiiisto svojo? Ker imajo dame prednost, ona postane postane predsednica, on podpredsednik,” je zapisal Miran Videtič.

Po mnenju analitika Videtiča bi bil s tem “volk sit in koza cela” oziroma kot pravijo pravljice “in srečno sta živela do konca svojih dni”.