Miran Videtič: Ministrica Ajanovič Hovnik pokazala kako težak je svet nevladnikov, ko jim politični pajdaši dajejo denar iz davkoplačevalske mavhe”

Foto: Zajem zaslona (Planet TV)

“Svet nevladnikov in davkoplačevalskega denarja,” je komentar o zadnji aferi ministrice Sanje Ajanović Hovnik Mirana Videtiča komentiral Bojan Požar. Kljub vsem razkritim povezavam in transakcijam ministrica Golobove vlade Ajanović Hovnikova, še vedno v dodelitvi davkoplačevalskega denarja nevladnim organizacijam povezanih z njo ne vidi nič spornega. Sicer se ministrica želi “oprati” s tem, da naj bi že februarja, ko je napovedala, sedaj zelo sporni razpis umaknila iz vseh povezav.

V tej zgodbi je zelo zanimivo oziroma bolj nenavadno kako kljub jasnim povezavam ministrica v tem početju ne vidi nobene težave. Denar je namreč prejela njena tesna prijateljica, celo solastnica organizacije, ki pa je poleg tega za pomoč pri kandidaturi na razpisu zatevala provizijo. Vse to kaže na zelo netransparentno dejanje, ki pa ga ministrica zanika, hkrati pa jo kot kaže še vedno brani predsednik vlade.

Zelo dobro je potek delitve denarja pod Golobovo vlado opisal Miran Videtič. Ta namreč povzema besede ministrice, ki trdi, da je na sporenem razpisu bilo težko neuspeti. Že to kaže na nestrokovno pripravljno zadevo. Videtič nadaljuje “Lep prikaz tega, kako “brutalen” je svet nevladnikov, kako “zahteven” je trg, ko jim politični pajdaši talajo iz davkoplačevalskega žaklja! Zato pa imajo polna usta Socializma, ki nam ga vsiljujejo, da bi lahko sami živeli državni kapitalizem!” Na koncu Miran Videtič dodaja še Kordiševo izjavo iz leta 2016: “Z bajoneti sterat v morje”.

Vir: X