Miran Videtič o morebitni zamenjavi Roberta Goloba: “Če bi bil predsednik vlade in bi o meni pisal Bojan Požar bi me to zaskrbelo, saj je najbolje obveščen novinar”

Foto: Zajem zaslona (Planet TV)

Če so se še pred časom pojavljale insinuacije, da naj bi globoka država načrtovala zamenjavo Roberta Goloba, kot kaže to postaja vse bolj resna tema. Pred dnevi je namreč novinar Bojan Požar namignil, da naj bi se v Ljubljani Milan Kučan že dogovarjal za takšno potezo. Zaenkrat to ni še potrdil nihče, a kot poudarja Miran Videtič, je Bojan Požar vseeno najbolje obveščen novinar.

Na temo morebitnih pogovorov o zamenjavi Goloba na mestu predsednika vlade so spregovorilli tudi na Planet TV. Tako se je Miran Tisič z Miranom videtičem pogovarjal o pisanju Bojana Požarja o morebitni zamenjavi Roberta Goloba. Tisič je tako gosta spraševal, kako gleda na pisanje, da naj bi Milan Kučan pred dnevi v Ljubljani, v ožji družbi govoril o zamenjavi Roberta Goloba.

Politični analitik Sebastjan Jeretič je dejal, da v primeru, če bi bil sam predsednik vlade in bi o njem pisal Bojan Požar bi ga skrbelo. To je preprosto iz razloga, ker je po njegovem najbolje obveščeni slovenski novinar. Govori se tudi, da naj bi Goloba zamenjal finančni minister Klemen Boštjančič, vse pa naj bi bilo usklajeno z Zoranom Jankoviče. Miran Videtič je še prepričan, da ima Milan Kučan še vedno neverjetno moč odločanja, zato je kaj takšnega vsekakor mogoče.

Vir: X